Tot el poder per al soviet.

rocadelvalles
Actuació a la Roca del Vallès durant l’estiu del 2017.

Aquest darrer any he actuat per diferents particulars, festes privades, un casament, una festa d’aniversari, etc. És allò que Els amics de les arts en diuen ‘treballar fent de gos’ i que Wolfgang Amade Mozart en diria treballar per un Mecenes. Certament m’he sentit un privilegiat per ser l’invitat en moments particulars, i això m’ha dut a escriure aquestes línies a mode de proposta mercantil. La cosa és… tenir mecenes! O dit d’altra manera, Tot el poder per al soviet.

Oh car Mecenes! Que valoris l’artista, el músic i la seva llibertat per crear, i el contractis a casa teva, pels teus amics o família, t’honora. A la resta els has de dir que no és tant car com pot semblar, i més aventurer del que s’imaginen. Tot el poder per al soviet doncs. Que aquell piano de paret antic torni a vibrar. Tot el poder per al soviet. Que la llibreria, la paret amb quadres o el jardí bonic que tens, visqui una vetllada cultural particular a base de cafè. Tot el poder per al soviet. Que vessem el ponche mentre conversem després d’una actuació al saló de casa teva i la conversa ens porti a aquell punt inevitable on, com no podia ser d’altra manera, resulta que tenim un amic en comú. Tot el poder per al soviet. El músic, metge de capçalera de la teva ànima, que la vols elevada, culta i inconformista, i que per això decideixes apoderar-la contractant-lo. Doncs sí, Tot el poder per al soviet. Que expirin els teus mals entre cançons tristes i alegres, entre solos interminables, i els pecats pels mals discos que vens escoltant des de fa uns dies, com el mossèn que declama missa porta a porta a base de rimes i mètrica. Tot el poder per al soviet. Com aquells mecenes, barons o burgesos adinerats que organitzaven recitals on hi convidaven Mozart i altres artistes a exposar les seves obres. Tot el poder per al soviet. Que recordis aquell dia en que el duies a l’altar amb una cançó romàntica interpretada a piano i veu, mirant-vos als ulls, mentre la banda tocava al més pur estil Maroon 5; Sugar. Sí… Tot el poder per al soviet.

A tu l’agraïment per les vegades contractades i les que vindran, futur mecenes!, que llegeixes aquestes línies per primera vegada. Dins d’aquest poema, dem Tot el poder per al soviet.

[contact-form-7 404 "Not Found"]