Filosofia de Club

Com cada cop que iniciem una gira de disc, els concerts amb el Trio – antes La Orchestra – són freqüents però ja entrats al quart mes de vida, són més escassos a favor dels recitals a pianoforte. És la famosa austeritat pressupostària, després del gran esforç econòmic que suposa, avui dia, tirar endavant una obra pròpia de manera independent. No obstant, encara teniu – fins entrats al juliol no hi tornarem – dues oportunitats per veure tres màquines de matar en directe, i les dues són aquesta setmana: dijous al Sunset Jazz Club i diumenge a La Festa Major de Cruïlles, al costat de La Bisbal d’Empordà. Menció especial mereix el recital al Sunset Jazz Club, casa habitual de tots nosaltres. Perquè en aquelles parets hi hem fet grans concerts. No ho dubteu doncs i reserveu la vostra entrada!

Eduard Gener Trio al Sunset Jazz Club
Dijous 9 de Maig, 22 pm
8 € / Reserveu escrivint a sunsetgirona@gmail.com

FILOSOFIA DE CLUB. Allí on a voltes hi passen les coses interessants en l’art. Allí on l’acústica és difícil, on el músic es demostra músic. Allí on hi ha l’error obligatori, on hi ha aquell estat juganer que fa avançar la música. Els clubs són quasi les úniques grutes on podem girar les cançons, perquè no tenim abonaments a l’erari públic ni als teatres municipals, ni tampoc als festivals de la modernitat escassa. Però encara que no fossin els únics escenaris, també hi tocaríem. Els baixos fondos, salons aristocràtics, l’última bastilla de la llibertat artística. Per això, un dels concerts especials de la gira és aquest, al Sunset, amb en Vic Moliner al baix i l’Andreu Moreno a la bateria. Esteu avisats!

I per acabar aquesta lletra, el motiu principal d’aquesta publicació: JA HEM PUBLICAT EL CLIP DE FILOSOFIA VERDADERA, a pianoforte. La cançó sona aquí més melangiosa i trista que al disc. És una versió per predicadors/es, és clar. Enregistrat als estudis Jezz el novembre de 2018. Una obra en pla seqüència. Compta amb l’equip d’il·luminació més potent del sistema solar i molt de màquina de fum. Als controls de la càmera, Arnau Abella d’Omen. Al control de so, com ja va essent habitual, jo mateix amb el Do it Yourself. Aquesta cançó parla fonamentalment de la passió. Sisè track del disc Vitamina D. Parla de la passió per qualsevol cosa verdadera. Oda a la gent apassionada que negocia amb el risc i paga el preu de la llibertat en vida. Des d’un camí que du a França fins a qui té la voluntat de convertir-se en un geni de la pintura o en cantautora de cançons. La filosofia seria, a quatre pinzellades que jo no sé ben bé si són certes – ja em perdonareu -, que si vols fer qualsevol cosa a la vida, primer estima bé. Gaudiu de tot!

E