El llimoner bord

Un dia d’ara fa 4 anys vaig plantar la llavor d’una llimona de supermercat a una torreta. Allò va convertir-se en un llimoner. Aquell llimoner era la meva oportunitat per desmostrar que podria fer créixer quelcom, cuidar-ho, nutrir-lo a l’hivern i abeurar-lo a l’estiu.

Després de 4 anys i de totes les cures post-modernes possibles, el llimoner creix i creix, s’adapta fort i sobreviu al fred de l’hivern però quan arriba el bon temps no floreix, no dona fruits. Verd esperança és fort i resilient i s’enfila cap al cel; però ni rastre de llimones. Perquè com en tota filiació, com en tot acte de successió, l’egoïsme plana pel paisatge doncs tot plegat consisteix en fer créixer algú de qui nodrir-te més endavant fins als teus darrers dies. Nodrir-te d’amor, de companyia o de qualque cosa essencial. El meu objectiu era servir-me un gintònic, agafar el pallarès, anar al balcó i collir una llimona i llençar-ne una pellofa al got. Aquest era l’objectiu, avui és un nou fracàs.

Decebut vaig escriure-li una cançó inclosa a Swing de comarques i que des d’avui podeu veure al canal Youtube. Hi ha amors que no donen fruits. Una llimona de supermercat no et darà llimones. Allò que es construeix amb un mal fonament no fructifica i no es reprodueix: s’extingeix. El destí, que no és altra cosa que atzar, és qui governa per algúan raó i davant del desabaratament dels plans ens cal l’alegria. Perquè la vida és justament això; un gintònic, una llimona i un petó.

Aquesta i altres històries seran contades a El Centru, a Cardona, el divendres 31 de març a les 10 de la nit en el concert que oferirem a Quartet amb Andreu Moreno, Toni Vilaprinyó i Nil Mujal. Podeu reservar la vostra taulta per la vetllada a 938 69 17 88. Us hi esperem!

 

LLIMONER

El teu amor és un llimoner
Arrecerat del fred del gener
El mou el vent amb aquell teu va i ve
Titatitiritatitititá.

Alegria, la vida és això
Una llimona, un gintònic i un petó
Dolça i àcida, amb tot el sabor
Llimoner, llimoner

Color esperança, llimoner
Agre el fruit que de tu beuré
Si em das llimones l’estiu que ve
Titatitiritatitititá

Alegria…

Creix ben amunt, Llimoner
Que el Margalló (1) t’admiri bé
I s’enrojoli en veure’t el roser
Titatitiritatitititá

Alegria….

Tornarà el callat hivern
Arreceré el llimoner
I ha esperar que arribi el bon temps…
Titatitiritatitititá