BIO

Eduard_Gener-solo4

Eduard Gener és un pianista, cantant i productor de Solsona.

Sorprén amb l’àlbum de debut Les Avingudes (RGB Suports, 2015) una mescla de soul, hip hop i cançó que li val aparèixer al Disc de La Marató amb la cançó “A prop de tu” i al disc/compendi d’artistes “La Pols i l’Era” (BankRobber) amb el tema “Poca cosa“.

La proposta de Gener, però, no es basa en versions de clàssics de la música negra ni temes propis escrits en anglès, sinó que la majoria són composicions que interpreta en català amb una naturalitat i musicalitat poc vistes en el nostre panorama.

L’any 2017 veu la llum Diumenge (RGB Suports, 2017). L’Elapé és un compendi dels vynils que hi havia al tocadiscs dels seus pares tots els diumenges. Una mescla de swing i cançó amb lletres inspirades. Diumenge no deixa de ser un disc de tall clàssic, però amb una producció i sonoritat modernes. De fet, Gener s’autoprodueix tots els àlbums des de l’estudi que té en propietari: Jezz Records.

Un cop estrenat el nou repertori en directe al Black Music Festival’17, al Jamboree Jazz Club i en altres clubs, teatres i sales, Eduard Gener segueix de gira, força silenciosament però sempre a la carretera, practicant un tipus de show si més no estrany i inusual a Catalunya: el de soulman. Amb La Orchestra, amb el Trio o bé a piano i veu, un recital de Gener, amb l’humor que el caracteritza, sempre és benvingut. Consulta l’agenda!

CRÍTIQUES!

Les lletres resulten a vegades inversemblants, de tan personals, excèntriques i desgavellades. Aquest hedonisme impregna el mateix personatge, entre el trobador contemporani i el melòman iconoclasta. L’espectacle viu, en bona mesura, del seu carisma i del seu excel·lent perfil com a comunicador, i provoca rius de riallades. (“Els colors del Black Music”, Alexandre Nunes De Oliveira, Diari Ara).

Eduard Gener és tota una troballa. En podem dir swing-pop d’autor, composicions amb picardia, lletres amb referències històriques, versos de poesia urbana i generacional. Simplement una delícia. Un conjunt de melodies d’aquelles que fan sortir el sol en una nit emboirada (“El deliciós swing d’autor”, Gemma Busquets, Punt Avui)

Porta un llacet al coll i canta amb un somriure. Només té 31 anys, una carisma insospitat, i ja podem dir que és el millor soulman de Catalunya? Practica un estil musical poc cultivat a Catalunya i, en tot cas, gairebé inexplorat en català. El resultat és consistent i aquests dies l’està presentant en directe (“Siguin benvinguts a Soulsona”, Marc Serena, Regió 7)

eduard_gener_regio_7